Újságosstand #01

Written by nyisti

Ebben a rovatban régi újságokból mazsolázok össze cikkeket, (ma már) retró dolgokról, kiadatlan játékokról, érdekességekről, esetleg elgondolkodtató dolgokról.

Itt egy kis morzsa a 2000. júniusi Playstation Magazinból, ami a Rune PS2-es eljövetele után érkező Blair Witch Vol. 2-ről számol be. Vagy mégsem? A kép alatt “átírás alatt” van a játék, a szövegben még csak “folynak a tárgyalások”. Súgok, nem jelentek meg Blair Witch játékok Windows-on kívül semmire sem. A screenshot pedig a Nocturne-ből származik.:)

Szintén a Playstation Magazin ugyanezen, 2000. júniusi számából ollózok. Méghozzá a szép sikerű Messiah már nem készülő PSX-átiratával és a még nem készülő PS2-átiratával kapcsolatban. A játék, egy jó PS2-es porttal biztos tudott volna nyitni új rajongók felé is, de ez sajnos nem jött össze. (Ha valóban volt belőle demó, akkor arról előbb-utóbb biztos közkincs lesz…)


A mai utolsó cikk egy valóban készülőfélben lévő játékról szól (2000. februárjából, a PlayStation Magazinból), ugyanis a méltán híres Unreal-ből tényleg elkezdtek csinálni egy PS1-es verziót. Teljesen új pályákkal, sztorival, afféle mellékágként funkcionált volna. Sajnos elkaszálták (a projekt felénél jártak kb.), az Infogrames pénzügyi bizonytalansága miatt. Néhány éve, lelkes rajongók felkerestek néhány, a játékon dolgozó pályatervezőt, akik a rendelkezésükre bocsátották a birtokukban lévő fájlokat. Rengeteg munkával aztán az eredeti motorra visszaállították a félkész játékot, így a rajongók kaptak egy kis kóstolót a kiadatlan műből. Ha valakinek esetleg kedve támad kipróbálni…

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .