I Need a Heroine

nőnap

Éljenek a nők sokáig...a játékokban is!
Következzen néhány női protagonistát felvonultató játék.

Drakan: Order of the Flame

Kezdjük egy személyes kedvencemmel, amivel még a "kalózérában" találkoztam, sajnos legálisan azóta sem. A gonosz Navaros lények megtámadják és leégetik a kis falucskát, ahol főszereplőnk Rynn és testvére Delon lakik. Sőt ennek tetejébe még el is rabolják testvérét, Rynn-t pedig megsebesítik. A lenullázott falu lakossága kitalálja, hogy a frissen felgyógyult Rynn menjen már el a legendás sárkányt Arokh-ot feltámasztó kristályért és élesszék fel a tetszhalott Order of the Flame-et (Láng Rendje, esetleg), majd vegyék fel a sárkányos lovagcimbikkel a harcot a Navaros-okkal szemben. Na, de elég (az amúgy elég frankó) sztoriból, nézzük a játékmenetet. TPS hack 'n' slash játékról beszélünk, amolyan dungeon crawler light, kis ugribugrival, de ami igazán durrant benne, az a sárkányozás. A sárkány segítségével gyorsan eljuthatunk a-ból b-be, leköpködhetünk a lángcsóvánkkal csúnya embereket, plusz állandóan kéznél van, mert ha két lábon kalandozunk, akkor körülöttünk lebzsel a "szárnyas". Rynn jól eltalált főhősnő, csinos, gyors, harcedzett amazon, ügyes kardforgató, íjász, de konyít a mágiához is. Természetesen rá lehet aggatni, hogy "tombréderes", de nem teszem, mert teljesen más világ. Engem nagyon megfogott, izgalmas játék, érdemes (bár nagyon nehéz) beszerezni.

nőnap
nőnap

Heavy Metal F.A.K.K. 2

Kevésbé léleksimogató koncepció következik, mivel kicsit szexistának is nevezhető a következő mű. Csúnya alienek, szép lányok, nagy fegyverek, két kezes harc és metáál. A Quake III motorra és a Heavy Metal képregényre+filmekre támaszkodó játék, itthon nem nagyon kapott nagy figyelmet (jóárasítva az EVM sorozatban lehetett kapni), pedig szerintem átlagon felüli lett.
Az Eden bolygón felfedezik az örök életet biztosító vizet, aminek segítségével felvirágoztatják a bolygót és boldogan élnek, a F.A.K.K. szervezet által kreált pajzs alatt.
A pajzs meghibásodik aszteroida becsapódás következtében, így bejutnak a gonosz Gith vállalat lényei, természetesen azért, hogy rárabolhassanak a csodavízre.
Julie és társai pedig jönnek, hogy megmentsék a bolygót, visszaállítsák a pajzsot és boldogan éljenek, amíg meg nem halnak. Klisés, nemde?
Nem is ez a sava-borsa a játéknak, hanem a hangulata! Dübörög a metál, hullik az idegen és két kézzel kétfelé lehet hentelni. Természetesen a szokásos ugrálós részek nem maradhattak ki, tudunk ugrani, falhoz lapulni, kötelet mászni, arról lengedezni és sokat anyázni az irányítás bénasága miatt.
Nem túl mélyenszántó játék, de a hangulata és a sok apróság magával ragadó.

Beyond Good & Evil

Instant kult következik, öveket becsatolni.
Szép bukta volta a játék, köszönhetően a rossz időzítésnek és az Ubi helytelen marketingstratégiájának, de az idő megmutatta, hogy ez bizony egy hiánypótló alkotás.
Jade a fotóriporter szembeszegül a világot fenyegető ellenséges civilizációval és az az elleni védelem foghíjasságával...és fotóz, leleplez, harcol.
A játékmenet TPS, harcokkal, lopakodással, ahogy az kell. Jade egy botot és egy távolsági fegyvert birtokol a kötelező fényképezőjén kívül (ezen keresztül használod a távolsági fegyvert is). Ezeknek a kombinációjával lehet felvenni a harcot az ellenekkel szemben. Alapvetően lineáris a játék, de a küldetések között jut idő egy kis gyűjtögetésre, fejlesztgetésre, ezek java részét fényképezgetéssel lehet elérni.
A játék későbbi részében járművet is irányíthatunk, így néhány eddig elérhetetlen terület is megnyílik előttünk. Apropó elérhetetlen terület, ilyen részek megnyitásában segítségünkre lesz az éppen aktuális társunk is (javarészt a számítógép által irányított segítségek; egy ember-malac, egy ex-ügynök és egy MI), pont úgy mint a továbbjutáshoz szükséges megoldások megtalálásában.
Változatos, színes, gyermetegnek tűnő világ amiben kalandozhatunk, de ne tévesszen meg senkit, van kerek mondanivaló, kritika, van mélysége a játéknak.
Jade könnyen magával ragad és Te is egy leszel azok közül, aki rágja az Ubi fülét a folytatás miatt. (De ne csak az új Nintendo-ra, légyszi...)

nőnap