Újságosstand #02

Written by nyisti

Ebben a rovatban régi újságokból mazsolázok össze cikkeket (ma már) retró dolgokról, kiadatlan játékokról, érdekességekről, esetleg elgondolkodtató dolgokról.

A 2010 márciusi PC Guru boldogan ismertette, hogy bár megy a herce-hurca, a Fallout MMO fejlesztés alatt van, 2012-ben béta teszt, semmi baj.
Valóban, a játék fejlesztés alatt állt, sőt, a nyár folyamán hivatalosan is bejelentették, hogy Fallout Online a hivatalos címe, és egy fél perces trailer is napvilágot látott néhány screenshot kíséretében, de aztán 2012-ben a Bethesda visszavásárolta a jogokat, leállt a fejlesztés.
Valószínűleg nem haladhatott valami jól a projekt, mivel alig lehetett hallani/látni bármit is róla. A fentebb említett screenshotokon és kedvcsináló videón kívül néhány pletyka szintű cikket találni, semmi mást.

Egy oldalon, rögtön két kiadatlan játék, az 576 kbyte 2000 novemberi számában.
A Seraphim egy TPS, amelyben a bukott angyalok klánjai között folyó harcba csöppenünk bele. A játék a levegőben játszódott, a riválisokat kellett lelövöldözni a “varázslövéseinkkel”. Multiplatform cím lett volna, multiplayer lehetőségekkel, akár PC-konzol között is, fejlődési rendszerrel, de sajnos kiadó nélkül. A fejlesztők elszállingóztak a játék mellől, kilátástalan volt a helyzet, így a Seraphim egy jópofa tech-demoként a kukában landolt.

Másik kiadatlan játék erről az oldalról a Spotswood & Eric. Ugye? Nekem sem ugrik be. Pedig utólag egész ígéretesnek tűnik.
Egy kutyát és egy macskát irányítva kell kiszabadítanunk a gazdánkat a gonosz Big Fishy fogságából. Egy végtelenül egyszerű platformer, annyi fűszerrel, hogy egyszerre irányítjuk a két karaktert és azt választjuk akit a feladat kíván. Adott helyzetben a pici és gyors (ámde gyenge) macska, Eric kellhet, máskor pedig a böhöm és erős (de lassú) kutya, Spotswood. Vagy akár a kettő is mehet egyszerre, mivel Eric meg tudja lovagolni a Spotswood-ot.
2002-ben a THQ felvásárolta a fejlesztőcsapatot, az Evolution Games-t, majd egy közepes játék kisajtolása után (Nickelodeon: Rocket Power – Beach Bandits) szélnek eresztette őket.


A végére pedig a nagy öreg Gran Turismo egyik PlayStation 2-t demózó (a nagyközönség számára) kiadatlan verziója, a Gran Turismo 2000 maradt, az PlayStation Magazinból, 1999-ből. Az 2000-es E3 demólemeze volt, gyönyörű grafikával, két perces időkorláttal, egy vezethető járművel és egy pályával. Végül a sok csiszolgatás és eltolás miatt inkább belegyúrták a következő nagy dobásba, a Gran Turismo 3 A-Spec-be, így konkrétan ez a verzió a GT3 alfája.
A játék nagy kuriózumnak számít, ha látsz valahol egyet, és nem egy fél ház árát kérik érte, csapj le rá!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .