Újságosstand #03

Written by nyisti

Ebben a rovatban régi újságokból mazsolázok össze cikkeket (ma már) retró dolgokról, kiadatlan játékokról, érdekességekről, esetleg elgondolkodtató dolgokról.


Scan forrása: PC ZED

Lapzárta után érkezett az 1998 októberi PC ZED magazinba, hogy a Dark Forces 3: Jedi Master és a Jazz Jackrabbit 3D is az akkor legnépszerűbb 3D-s grafikai motort fogja használni, az Unreal Engine-t. A Jazz már ki lett tárgyalva, itt érdekesebb a népszerű Dark Forces sorozat következő része. Az 1997-es Dark Forces 2 és az azt követő 1998-as kiegészítő után, a LucasArts emberei többféle irányba gondolták elvinni a kánont (lett volna túlélőhorror is mature besorolással!), a most emlegetett játék Kyle Katarn sztoriját vitte volna tovább, kiszakadva az FPS nézetből, a kardpárbajt előtérbe helyezve. Igen, kitaláltátok, a koncepcióból a The Force Unleashed lett, a sztorit pedig a Jedi Outcast vitte tovább.

Másik érdekes kiemelés ebből a blokkból, a Command & Conquer: Commando TPS beharandozása. Nos, a játék megjelent Renegade néven 2002-ben, ebben egy GDI kommandóst kell irányítani a háború utolsó napjaiban, FPS+TPS nézetben.

Miután Randy Pitchford kivált a 3D Realms-ből (Duke Nukem 3D, Shadow Warrior), beszállt a rövid életű Rebel Boat Rockers fejlesztőcsapatba, ahol a Prax War (később Prax War 2018) FPS játékon dolgoztak jó néhány ex-3D Realms kollégával. A program egy saját fejlesztésű, Java-alapú motorra épült, az ígéretek szerint forradalmi lett volna – természetesen a konkurenciát lenyomva. A játék a nem túl távoli jövőbe helyezi a játékost, ahol egy csúnya-gonosz vállalat ellen kell felvenni a harcot. Kellett volna, ha a kiadó (EA), nem húzza le náluk a rolót 18 hónap fejlesztés után azzal az indokkal, hogy nem ez a technika a nyerő, és nem is halad úgy a fejlesztés ahogy várták. Kár érte, bár ebben az időszakban hullottak rendesen az FPS-ek, ahogy ez majd a jövőbeni stand-cikkekben ki is derül.


Kép forrása: PC ZED

Kép forrás: PC ZED

Kép forrás: PC ZED

Remélem senkinek sem kell bemutatni a “botrányos” Carmageddon szériát. Ennek a harmadik, akkor még The Death Race 2000 címet viselő (valószínűleg alpha-verziós) részéről cikkezett az 1999 júniusi PC ZED, teljesen más kinézetű Eagle autóval és sok-sok ígérettel: szebb grafika, pörgősebb játékmenet, pusztító zombik, hmm. A játék elég szépet hasalt, de legalább megjelent, bár jogi okok miatt nem The Death Race, hanem Total Destruction Race alcímmel, az elődökhöz képest korlátozottabb játékmenettel, csoportokra és feladatokra szedett főszállal.

A korábbi Újságosstand cikkek elérhetőek itt: http://gamergogaming.hu/category/ujsagosstand/

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .