Hopp, itt egy jó Batman! – Batman – The Telltale Series – Episode 1 (2016)

A közepes Batman v Superman, és a szintén gyengén muzsikáló Suicide Squad után joggal gondolhatjuk, hogy valami nem stimmel a DC háza táján, és veszélyben a denevérbarlang is. Ettől függetlenül játék-fronton szerencsére Batman univerzuma igen szépen muzsikál, és ehhez a Telltale új kalandja is most hozzátesz.

A fejlesztők repertoárjából nagy kedvencem a The Walking Dead sorozat, gondolom többen jól ismerjük a rájuk jellemző atmoszférát, az interaktív, moziélmény szerű játékmenetet, a meghozható döntéseket. Nagy kíváncsisággal vártam hát a játékot a 7-8 hónappal ezelőtti bejelentés után. Egyből nagy plusz pont egyébként, hogy nem kellett minimum egy évet várni arra, hogy belefoghassunk Batman új kalandjába.

Batman Telltale

Bevallom, azért szkeptikus voltam. Még frissen az emlékeimben él a nagyszerű Arkham sorozat, és aggódtam, hogy itt egy sokkal komótosabb, esetleg unalmasabb Batman-nel lesz dolgunk. Bármit is gondoltam, a Telltale rácáfolt arra, mert igen jól nyúltak hozzá az alapanyaghoz. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a történet lesz a legnagyobb erőssége a játéknak. Erről nagyon sokat nem is szeretnék mondani, azon kívül, hogy nagyon rendben van. Kellemesen újra vannak keverve a lapok, a régi, jól ismert karakterek (Harvey Dent, Catwoman, Gordon felügyelő, Alfred, Falcone, Vicky Vale & Bruce Wayne) ugyan velünk vannak, mégis egy olyan sztorit kapunk, amit eddig nem láttunk/olvastunk. A játék egyébként nagy százalékban fókuszál Bruce Wayne és családja történetére, tele politikai játszmákkal, titkokkal. Talán a legnagyobb kihívás ilyenkor mindig az, hogy vajon Bruce Wayne története és karaktere lehet-e annyira érdekes mint Batman-é. Nos, véleményem szerint ezt korrektül sikerült megoldani. Bruce-t irányítva kellően el voltam mélyedve a történésekben, és nem arra vártam, hogy „na jöjjön már egy Batman-es rész”. Egyelőre a döntéseink súlyát ugyan nem érezni a bőrünkön, gondolom ezeket inkább a következő epizódokban fogjuk megtapasztalni.

Viszont aki akciójátékot keres, az rossz helyen jár. Persze a játékban több mozgalmas jelenettel találkozhatunk, de ezek kimerülnek a szokásos quick time event-ekben, vagyis bizonyos pillanatokban, bizonyos billentyűkombinációk lenyomásával gördítjük tovább a történéseket, és biztosítjuk, hogy a denevér ne jöjjön ki rosszul a szituációkból. Ezt lehet szeretni, nem szeretni ugye... Szerencsére nem túl nehezek, de akár ki is maradhatnának, mert sok kreativitás egyébként nincs bennük - húzd az analógot jobbra... Most balra... X... Ásítás...

Látvány tekintetében nem sok meglepetés van: standard Telltale minőség. Bevallom, én ezt már kicsit keveslem. Értem én, hogy rajzfilmes grafika, történetmesélés, stb... mégis valahogy elbírna a szemem egy kis fejlődést már. Ráadásul az első pár akciójelenet közben némi lassulást is tapasztaltam, annak ellenére, hogy azért nem kimagasló grafikával van dolgunk.

Az apró negatívumok ellenére én bátran javaslom megvételre. Szórakoztató, egyedi hangvételű Batman kalanddal van dolgunk, várjuk a következő részt!

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..