Jó-ha-tudod gaming oldalak

Written by nyisti

isthereanydeal.com

Kezdjük azzal, amit a legjobban utálok, ez pedig az isthereanydeal.com. Na nem azért, mert rossz oldal lenne, hanem mert itt nem tudok parancsolni a bankkártyának, sajnos. Ezen az oldalon a legtöbb nagy online bolt kínálata van összehúzva (pl. Steam, Origin, Humble Shop, Uplay, stb), azonnali frissítéssel. A teljes kínálat rendelkezésre áll, tehát akár a DLC-k is, bundleök is, személyre szabható kereséssel, kivételek kezelésével. Pillanatok alatt megtalálod a keresett játékot, ha azt keresed, megnézheted a múltbéli árakat, vagy a főoldalon ár- vagy kedvezmény szerint sorba rendezed az egész adatbázist, és már apadhat is a tárca.
Ha nincs kedved átböngészni az egész oldalt, meg szöszölgetni, testvéroldaluk a yesthereisadeal.com óránként kiragad egy komolyan akciózott címet, ha szerencséd van, pont érdekel (nekem az előbb sajnos pont “szerencsém” volt…). A képre kattintva már nézheted is a legfrissebb akciókat!

pricecharting.com

A következő oldal egy játékgyűjteményt halmozó gamer számára elengedhetetlen eszköz, itt ugyanis meg tudod nézni a beszerzett játékaid értékét (persze tájékoztató jelleggel).
Mondhatod, hogy oké, erre egy eBay is megfelelne, viszont itt több használtpiaci ár (Amazon, eBay, saját piacuk is van) van összehúzva, monitorozva, külön listázva a kézikönyv, a doboz, a meztelen cartridge (lemez, kártya, vagy akár konzol, tartozék) ára, szóval jóval összetettebb és kényelmesebb.
Én leginkább saját magam megnyugtatására használom, amikor veszek egy játékot, és a Price Charting szerint is ár alatt vettem, akkor megnyugvás van, hogy nem csak a birtoklási vágyam lépett előre, hanem itt bizony komoly, pozitív kimenetelű üzlet lett lebonyolítva, kérem szépen. Kattintásra indulhat az ár-búvár!

howlongtobeat.com

Hatalmas ötlet volt a How Long to Beat oldal létrehozása, még akkor is ha csak megközelítő számot ad a játékok hosszáról. Itt konkrétan a felhasználók által adott infók alapján átlagolja, hogy mennyi ideig tart teljesíteni az adott játékot. Kiírja a maximalista mód és a sima végigjátszás várható idejét, platformok szerint.
Nekem ez azért nagyon jó, mert az egyre csak hízó backlogomból így logikusan össze tudom rakni a következő lépéseket, így kevesebb félbehagyott játékom lesz, viszont fogynak is. Nálam úgy működik a gaming-ütemterv, hogy mindig van egy “nagy” cím (értsd, sandbox, vagy hosszú történeti szállal rendelkező, minimum 10-15 óra feletti), ami van hogy hónapokig is kitart, és mellé szoktam választani egy-egy kisebb 3-8 órás címet (most pl. SNES játékok vannak a tálcán). Így mostanában nem szoktam túlvállalni magam. Annyira. Kattints és megtudod mihez, mennyi alvást kell nélkülöznöd!

unseen64.net

Végül egyik nagy kedvencem az Unseen64. Ez az egyik legnagyobb kiadatlan játékadatbázis a Nagy Hálón. Nem nagy titok, hogy alapvetően ilyen játékok kipróbálására, plusz a retróra akartam felhúzni a blogot, mi sem bizonyítja jobban, mint a legelső cikk az oldalon, a Jazz Jackrabbit 3-ról szóló beszámolóm (ne olvasd el, béna lett). No, meg persze hogy az Újságosstand sorozatomról ne is beszéljek (első, második, harmadik, és a negyedik rész), csupa ilyen cím van itt is.
Szóval én nagyon szeretek turkálni a sosem játszhatott, elfeledett, vagy teljesen máshogy kinéző buildek között. Szerintem ez nálam oda vezethető vissza, hogy a durván 20 évvel ezelőtt bejelentett cuccok java, még szerepelt az általam sokat olvasott nyomtatott sajtókban (Zed, Guru, PC-X, majd GS), sokra nagyon vágytam, nagyon tetszett, és rengeteg elesett még bőven az elkészülési szakaszban.
De gond egy szál sem, ezen az oldalon amit lehetett összeszedtek róluk, lehet nosztalgiázni, vágyakozni! Még több kiadatlan cuccért kattints a képre!