Wrap Championship 2019 – Tape to the Love (2019, VR)

Written by nyisti

Mai játékunk egy új VR cím lesz, amiben a csomagolás szépségeit lehet megtapasztalni, a hátrányok nélkül!

Ki ne akarna úgy csomagolni, hogy nem kell összekoszolni a kezét a dobozokkal, nem kell a ragasztószalag végének a keresése közben összeragacsozni a körmét, hanem csak a színtiszta fóliázás és dobozolás okozta extázis az, ami megmarad. Mindez természetesen minden VR eszközre! De hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Lássuk.

A játékban a raktáros újonc (de amúgy középkorú) Joseph Coppersmith bőrébe bújunk, akit a rutinos kollégák (Victorio Stadium-mal az élen) testi-lelki terror alá vesznek, már az első perctől kezdve. Nem elég, hogy Josephre marad az alja munka, nem ismer senkit, idegen a környezet, de még Victorio brigádja beégeti az általános iskolai szerelme, Rose Ringer előtt is (aki mint kiderült, az új munkahelyen vonalkódozó). Ez vért kíván, vagyis buborékfóliát, főhősünk kihívja hát a helyi menőket a megyei raktárosok Csomagolás-bajnokságára. Viszont a kereskedelmi iskola óta nem vett részt ilyesmin, kijött már a gyakorlatból is, így ránk marad a visszarázódás, éjt nappallá téve kell tekerni azt a fóliát, és húzni a ragszalag (szakzsargon rulz) felhordót.

A gonosz Victorio

Itt kapjuk meg az irányítást. Érdemes először bekonfigurálni a joyokat, ugyanis nem mindenkinek esik majd kézre az irányítás (bal-jobb kéz, ugye). Egyik kézzel ragasztasz, vagy hajtasz, másikkal forgatsz, pakolsz. Ami fontos tényező az az idő, és a csomagok épsége. Minden csomagnak van egy “életerőcsíkja” amire forgatáskor oda kell figyelni, mert mondjuk egy törékeny (Fragile matricás) csomagnál elég egy rossz mozdulat és game over. Apropó game over, érdemes normálon kezdeni, mert hardon Dark Souls magasságokba emelkedhet a nehézség, ugyanis ott már matricázni, sok vonalkódot generálni is kell, nem csak feltenni a szállítószalagra.

Lehet fejlődni is, a szomszédos depókban szokott lenni kolléga, aki nem bír magával, na őt lehet elverni (becsomagolni?!) és a pénznyereményen (és a tapasztalaton) kívül lehet néha erősebb kesztyűt, beragadásmentes ragszalag-felhordót vagy mintás ragszalagokat nyerni.

A szépséges Rose

A grafika nagyon jól sikerült, a srácok megvették a Quantic Dream-től a Detroit motort, nagyon jól eltalálták a hangulatát a neonfényes depóknak. A hang (főleg a térhatású keverés) kifejezetten jó lett, ugyanis néha annyira belemerülsz a csomagolásba, hogy QTE keretében el kell ugrani a későn észrevett futárfurgon elől, és ilyenkor jól jön, ha hallod honnan érkezik a járat.

Újrajátszhatóság végtelen, nagyon szórakoztató játék, csak ajánlani tudom.

(Mielőtt bármit mondasz, nézd meg a dátumot…)

2 thoughts on “Wrap Championship 2019 – Tape to the Love (2019, VR)

  1. Zoli says:

    Nekem hiányzott a háttérzene, valami liftzenét el tudtam volna képzelni, de amúgy tényleg jó kis játék.

    • nyisti_ggg says:

      Jó ötlet! Én Tilinger Attilára gondoltam még.

No Comments